Vesti

Svečano otvaranje novosadskog Festivala nauke

5. maj 2015.

Sedmi, novosadski Festival nauke, održava se nastupajućeg vikenda, 9. i 10. maja, u kampusu Univerziteta, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj. SVE JE MOGUĆE”, slogan je pod okriljem kog će naši naučnici na zanimljiv način predstaviti nauku. Pozivamo Vas na Svečano otvaranje, u subotu, 9. maja u 11 sati, ispred zgrade Rektorata.

saznajte više

3D MANIJA - NAGRADNA IGRA

6. april 2015.

SMISLI SVOJ 3D MODEL, NACRTAJ GA, PODELI SA NAMA I … ODNESI KUĆI!
Pored mnoštva različitih i interesantnih radionica, vašoj pažnji preporučujemo i 3D štampač koji će ove godine na Festivalu biti zahvaljujući nacionalnom Centru za promociju nauke, koji Novosađanima predstavlja ovaj štampač budućnosti.

saznajte više

Tribina “Koliko vredi diploma u Srbiji?”

13. mart 2015.

Iako se čini aktuelnom tek u poslednjih nekoliko meseci, ova tema je zapravo oduvek “vruća”, zanimljiva, a sada i neophodna. Upravo je to razlog zbog kojeg je programski odbor Festivala nauke odabrao da i ove godine bude u žiži interesovanja pitajući se "Koliko vredi diploma u Srbiji?"

saznajte više

Poziv za prijavu radionica

2. mart 2015.

Univerzitet u Novom Sadu i organizacioni tim Sedmog festivala nauke u Novom Sadu pozivaju zainteresovane nastavnike, istraživače i saradnike na fakultetima i institutima u sastavu Univerziteta, kao i drugih srodnih organizacija, da se aktivno uključe u kreiranje i realizaciju radionica, koje će tokom dvodnevnog trajanja Festivala, predstaviti zanimljive i nove naučno-popularne sadržaje. Rok za prijavu radionica je 20. mart 2015. godine.

saznajte više