GALERIJA

Pogledajte kako je bilo predhodnih godina!

Galerija

Doživite nauku sopstvenim čulima, probajte uzbudljive eksperimente zajedno sa našim istraživačima, upoznajte se sa najnovijim naučnim dostignućima u raznolikim oblastima nauka koje se izučavaju na našem Univerzitetu! Dobrodošli u neponovljiv svet nauke – na jednom mestu, kreiran samo za vas.

2014


Šesti Festival nauke u Novom Sadu uspešno je realizovan 10. i 11. maja 2014. godine u kampusu Univerziteta u Novom Sadu.

Oko 40 različitih naučnih oblasti prikazanih u preko 85 radionica i eksperimenata uživo, zanimljiva predavanja na veoma aktuelne i važne društvene teme i zanimljivi prateći sadržaji, dočekali su i ove godine posetioce svih uzrasta. Ovogodišnji Festival posetilo je 14.890 prijatelja nauke.

2013

Peti Festival nauke u Novom Sadu uspešno je realizovan 11. i 12. maja 2013. godine u centralnom kampusu Univerziteta u Novom Sadu.

2012

Četvrti Festival nauke u Novom Sadu uspešno je realizovan 12. i 13. maja 2012. godine u centralnom kampusu Univerziteta u Novom Sadu.

U naučno - popularnim sadržajima Festivala uživalo je 16.700 posetilaca, koji su imali prilike da učestvuju u izvođenju eksperimenata iz mnogobrojnih oblasti nauka, prisustvuju naučno - popularnim predavanjima, obiđu laboratorije na Univerzitetu i učestvuju u diskusijama u okviru novog foruma „Rešimo zajedno“. Teme Festivala bile su „Veliki izazovi 2020: Hrana, Energija, Zdravlje, Klimatske promene, Globalizacija, Multikulturalizam, Inovacije".

2011

Treći Festival nauke u Novom Sadu održan je 7. i 8. maja 2011. godine.

Treći Festival nauke u Novom Sadu posetilo je preko 13 hiljada posetilaca svih uzrasta. Tokom dva dana trajanja Festivala deca i odrasli imali su priliku da vide i učestvuju u 86 naučnih eksperimenata iz tehničko-tehnoloških, prirodno-matematičkih, društveno-humanističkih i medicinskih nauka, kao i umetnosti. Pored toga program je obuhvatio i petnaest predavanja, dve tribine, kao i organizovane posete laboratorijama na Univerzitetu.

2010

Drugi Festival nauke u Novom Sadu održan je 22. i 23. maja 2010. godine.

Na drugom Festivalu nauke u Novom Sadu učestvovalo je preko 300 istraživača, nastavnika, studenata i volontera sa svih fakulteta i instituta u sastavu Univerziteta u Novom Sadu.

2009

Prvi Festival nauke u Novom Sadu održan je 14. i 15. februara 2009. godine.

Prvi Festival nauke u Novom Sadu organizovao je Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, u okviru obeležavanja četrdeset godina od osnivanja. Mesto održavanja je bio Prirodno-matematički fakultet (amfiteatar „Mihajlo Pupin”) gde su održana popularna predavanja i Poljoprivredni fakultet gde su održane interaktivne radionice.